Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Исповест свештенства Архијерејског намесништва љубићком

Дана 23. маја 2023. године када наша Црква слави Светог апостола Симона Зилота и Преподобног Исидора, свештенство Архијерејског намесништва љубићког сабрало се у Храму Успења Пресвете Богородице у Мојсињу.

Свету Литургију служио је протонамесник Владимир Вулета,који нам се обратио надахнутим речима и подсетио нас на важност Свете тајне покајања, али исто тако и на улогу свештенства и важност беседе на сваком богослужењу.

Као и претходних година исповедник био је архимандрит Давид (Васиљевић) из Манастира Никоља у Овчарско-кабларској клисури. Трпезу љубави припремио је наш овогодишњи домаћин парох у Мојсињу протојереј Милорад Величковић. Ручак је протекао у разговору о актуелностима и дешавањима у протеклом периоду. На крају, свештенству и свим присутнима обратио се архијерејски намесник љубићки протојереј Никола Вучетић, који је изразио нарочиту захвалност оцу Давиду који се поново одазвао да нам буде духовник, као и оцу Милораду који је био домаћин. Обавезу на себе да нас догодине дочека и угости, преузео је јереј Милован Вучковић из Бреснице.

Јереј Иван Босић

Contact Us