Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Исповест свештенства Архијерејског намесништва драгачевског

У четвртак, 27. марта, када наша  Црква прославља Светог Мартина Исповедника епископа римскога, свештенство Архијерејског намесништва драгачевског сабрало се у Храму Светог пророка Илије у Вичи на Свету тајну исповести.

Исповедник је био протојереј-ставрофор Мирољуб Маринковић, умировљени свештеник. На самом почетку прота је сабраном свештенству истакао значај исповести, наглашавајући да нас исповест и покајање враћа у заједницу са Богом, док нас окорелост срца и непокајање одваја од Њега.

Након исповести, уследила је Света Литургија, којом је началствовао парох горачићки, протонамесник Горан Јанковић. Саслуживао је парох први лучански јереј Раде Марић.

За време причешћивања свештеника, пригодну беседу произнео је парох други лучански, јереј Мирослав Миленковић. Тумачећи одељак из Светог Јеванђеља, које се данас чита, он се осврнуо на саме речи Господње да „Ко верује у мене и у Онога који ме је послао има живот вечни“.

Након литургијског сабрања, уприличена је трпеза љубави, за коју су се потрудили месни свештеник Немања Матејић и овдашњи парохијани.

Јереј Немања Матејић

Contact Us