Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Исповест и братски састанак свештенства Архијерејског намесништва драгачевског

У понедељак, 08. јуна 2021. године, на дан прослављања трећег Обретења главе Светог Јована Крститеља, под сводовима светоархангелског храма у Гучи одржан је братски састанак и исповест свештенства драгачевског намесништва. Евхаристијским сабрањем началствовао је јереј Иван Јовановић, парох тијањски, уз саслуживање јереја Мирослава Миленковића, пароха лучанског.

У току литургијског благодарења надахнутом беседом се сабраним свештенослужитељима обратио јереј Раде Марић, осветливши притом личност и дело Светог Аве Јустина Поповића, једног од највећих православних духовника 20. века.

Свештенство је исповедао протојереј-ставрофор Мирољуб Маринковић. Радни део овогодишњег сабрања је настављен у трпезарији Црквене општине Гуча, за трпезом љубави сабраној браћи се обратио Архијерејски намесник драгачевски протојереј-ставрофор Милун Ивановић, који је још једном поздравио све и похвалио их за труд на повереним парохијама у претходној години. Сабрање је завршено плодотворном дискусијом о текућим питањима и недоумицама из парохијског живота.

                                                                            Управа Храма Светог Архангела Гаврила


Contact Us