Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Исповест и братски састанак студеничког намесништва

У уторак 25. маја, када наша Црква прославља Светог Епифанија и Германа Цариградског, у Цркви Свете Петке у Рудници, одржана је исповест и братски састанак студеничког намесништва.

Светој тајни Исповести и Евхаристије приступили су сви свештеници намесништва. Исповест је вршио Архијерејски намесник трнавски протојереј Мирослав Петров. Светом Литургијом началствовао је јереј Никола Ћурчић, старешина Храма Светог архангела Гаврила у Рашки, а саслуживали су јереј Радомир Митровић, парох из Градца и јереј Владимир Јовановић. За певницом су били јереј Бранко Росић, парох из Јошаничке Бање, јереј Иван Ћурчић, парох из Трнаве и јереј Милован Крупниковић, парох из Ушћа.

После Свете Литургије, домаћин јереј Предраг Радојевић, позвао је све присутне на трпезу љубави. За време ручка обратио се Архијерејски намесник студенички протонамесник Данило Петровић, говорећи о тренутном стању у намесништву, подсећајући браћу свештенике на њихове дужности и обавезе и хвалећи њихов досадашњи рад. Такође, протонамесник Данило Петровић се захвалио протојереју Мирославу Петрову на његовом труду и љубави, молећи га да у својим молитвама не заборави свештенике студеничког намесништва.

Јереј Владимир Јовановић

 

Contact Us