Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Исповест Архијерејског намесништва црногорског

У други четвртак по Пасхи, свештенство Архијерејског намесништва црногорског се сабрало у Храму Рођења Пресвете Богородице у Косјерићу, да би приступило Светој Тајни Исповести. Свештенике је исповедао протосинђел Герман (Авакумовић), игуман Манастира Рача. Светом Литургијом началствовао је старешина косјерског храма, протојереј Саша Станишић, уз саслужење јереја Павла Спасојевића, пароха субјелског и ђакона косјерског Јована Стевановића. 

После читања зачала из Светог Јеванђеља беседио је отац Павле Спасојевић, који је у својој беседи истакао да у речи покајање није само акценат на промени понашања, већ на промени целокупне свести, погледа на ствари, промени осећања срца и свог односа према животу.

Навео је  причу о Блудном сину, који је оставио све и отишао да живи раскошно, али у коме су се убрзо догодиле промене и преображај, сагледавање и свесност својих учињених грехова, док се у очевом прихватању сина свога раширених руку осликава радост на небу која је већа за једног покајаног грешника него за деведесет девет праведника којима покајање није потребно.

Своју беседу је привео крају речима: ,,У миру изиђимо и мир имајмо, јер као што се у мирној води одражава лепота природе, помолимо се Васкрслом Господу, да се и Бог у нама одражава у све дане наше, како би Бог на успостављању Царства Свога, новог Неба, видео Свој лик у нама и препознао нас као Своју децу. Мир Божији, Христос Васкрсе.“

Након завршетка Свете Литургије, у сали парохијског дома, братство Храма Рођења Пресвете Богородице је приредило трпезу љубави.

Ђакон Јован Стевановић

Contact Us