Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Храмовно славље у Богутовачкој Бањи

Празник Светих првоврховних апостола Петра и Павла, којима је посвећен храм у Богутовачкој Бањи, свечано је прослављен! Свету Литургију су служио је прот. ставр. Љубинко Костић, а саслуживали су прот.ставр. Мирољуб Маринковић и протојереј Радоја Сандо.

Сабраном народу се обратио пригодном беседом прот.ставр. Љубинко Костић, наглашавајући значај апостолске службе у коју су призвани Свети апостоли, њихову веру, ревност и љубав, којом су сведочили живо Јеванђеље Христово, и њихово мученичко пострадање. Стога је наша обавеза и радост да следимо јеванђелском учењу Светих апостола како бисмо били на сигурном путу спасења. Сваки храм је јеванђелска бања Витезда, па се треба држати наших светиња и храмова, доводити децу на Литургију и утемељивати их у вери апостолској кроз Причасну чашу и Свето богослужење.

Данас се причестио знатан број сабраних на храмовну славу! После освећења славског колача и жита, протојереј Владе Величковић, надлежни парох се захвалио служашчим свештеницима и сабраном народу, и свима онима који помажу обнову овога храма, у коме како мештани, тако и гости бањског лечилишта, налазе радост и утеху.

Потом је уприличена славска трпеза љубави.

Молитвама Светих апостола Петра и Павла, Господ нека нам дода снаге и љубави на наш труд,  и помилује нас!

                                                            Протојереј Владе Величковић

Contact Us