Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Храмовна слава у Заблаћу

Дана 26. јула 2020. када наша Света Црква прославља Сабор Светог архангела Гаврила, Црква у Заблаћу прославила је своју храмовну славу. Свету Литургију служио је архијерејски намесник трнавски протојереј Мирослав Петров, саслуживали су му: умировљени парох ваведењски протојереј-ставрофор Милорад Цицовић, умировљени парох чукојевачки протојереј Чедомир Ћурчић, умировљени парох заблаћки протојереј Милољуб Мирковић и парох љубићки јереј Бојан Сујић.

 

У својој беседи, отац Мирослав, осврнувши се на данашње јеванђелско зачало подсетио нас је колико је важно да јачамо нашу веру, поготово у овим тешким временима. Говорио је о вери хришћана у невидљиви свет у коме је један од чиноначалника Свети архангел Гаврило, коме је овај Свети храм и посвећен.

Након резања славског колача отац Мирослав је честитао храмовну славу братству овога Светога храма: протојереју-ставрофору Радовану Стевановићу и јереју Богдану Митровићу, и позвао верни народ да и даље, као и до сада, са својим свештеницима обнавља овај Свети храм.

Чтец Филип Нешковић

Contact Us