Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Храмовна слава у Вранешима

Дана 19/6. маја Црква Преноса моштију Светог Саве у Вранешима прославила је храмовну славу.

Прослава празника отпочела је свечано Светом Литургијом којом је началствовао Архијерејски намесник жички протојереј Саша Ковачевић уз саслужење архијерејског намесника моравичког протојереја-ставрофора Гмитра Милуновића, протојереја-ставрофора Станоја Лазаревића, протојереја Драгана Тубе, јереја Милана Костића и старешине храма протонамесника Александра Тимотијевића. Велики број верног народа сабрао се у свом храму да прослави свога заштитника и узме учешћа у Светој Чаши Тела и Крви Господње.

У својој беседи Архијерејски намесник жички протојереј Саша Ковачевић истакао је величину лика светитеља Саве и његов значај за нас Србе, као и уопште значај славе у нашем народу. Такође, нагласио је да је од изузетне важности за нас православне хришћане да се сабирамо у својим храмовима и да уважавамо своје свештенике који у име Епископа, који је икона самога Христа, приносе жртву благодарења Господу.

Након заамвоне молитве пререзан је славски колач и освећено жито, након чега је уследила трпеза љубави. Овом приликом је председник Црквеног одбора господин Иван Лазовић уручио захвалнице приложницима који су својим несебичним залагањем помогли своју цркву.

протонамесник Александар Тимотијевић

а

Contact Us