Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Храмовна слава у Ражанама код Косјерића

10462711_923243671026428_7909356161694958278_nНа празник Успења Пресвете Богородице, 28. августа 2014. године на храмовној слави у Ражани код Косјерића, намесништво црногорско, десио се јединствен и историјски догађај за ово мало место.

Први пут у историји овога места, свету Литургију је служио Његова Светост Патријарх српски Господин Иринеј. Такође, велика радост је била јер је по први пут дошао, тек устоличени, Епископ жички Господин Јустин. Његову Светост и Епископа жичког дочекало је мноштво вернога народа, деце, девојака и младића у традиционалним народним ношњама.

На светој архијерејској Литургији, старешина храма, свештеник Иван Терзић, рукопроизведен је, од стране Епископа жичког Јустина, у чин протојереја.

Ктирор овога храма, господин Радмило Јевтовић, овом приликом, спремио је пригодне дарове за Његову Светост и Епископа као и за представнике Владе Р. Србије који су такође својим присуством увеличали овај догађај.

Верни народ овога места још дуго ће памтити овај прелепи догађај а у летопису цркве ражанске, остаће записано ово сведочанство о историјској посети Патријарха српског.

 

Contact Us