Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Гостовање у емисији „Глас Господњи“

Припремајући се за празник Рођења Христовог братство цркве Светог Ахилија одлучило је да у своју средину позове чачанског свештеника Милана Љубичића и замоли га да учествује у 41. епизоди емисије „Глас Господњи“. Поменута емисија се редовно емитује сваког петка у 10 часова са локалног радио Ариља.

Отац Милан је надахнуто тумачио јеванђелску причу о Великој вечери из  Лукиног јеванђеља повезујући је са нашом реалношћу и истичући наше савремене разлоге избегавања одласка на литургијска сабрања на којима се та Вечера Будућег Царства дешава. Посебно је интересантан део када оцу Милану ђаци ОШ „Стеван Чоловић“ из Ариља постављају питања о јелки и бадњаку, о учешћу младих у црквеном животу, о потреби милосрдних подухвата у нашем времену…

У оквиру завршне рубрике „У сурет празнику“ наш гост се осврнуо на прослављање Материца, где је на веома приступачан начин објаснио значај тог типично српског празника. Позвао је све мајке да се угледају на најсавршенију мајку – Пресвету Богородицу, и да својим примером поучавају своју децу упућујући их ка путу побожности.

Након поучних речи изговорених ариљским парохијанима отац Милан Љубичић је на кратко свратио у цркву светог Ахилија где се сусрео са старешином цркве, протојерејем Драганом Стевићем који се госту захвалио на љубави и издвојеном времену.

Младен Миливојевић,
ђакон и катихета ариљски

Четрдесет прва епизода - 25. децембар 2015.     

Архива емисије

Contact Us