Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Гостовање оца Германа у „Гласу Господњем“

SAM_4994

Благодарећи Богу Оцу Који није пожалио Сина Свога да принесе на жртву ради нашег спасења, баш у овим данима у којима се налазимо, имамо прилику да чујемо мисли оца Германа, настојатеља манастира Јежевице који се ариљском народу Божјем обратио посредством локалног Радио Ариља.

Кроз три рубрике (Глас Јеванђеља, У сусрет празнику и Питамо вероучитеља) наш гост је у оквиру педесет девете епизоде верницима приближио тајну познања Бога Који се открио овом свету упутивши их да се старају о исправном живљењу достојном Царства Божјег чија врата нам је отворио Господ Исус Христос својим страдањем и васкрсењем. Да би ово могли доживети на прави начин потребно је да сви буду учесници тих спасоносних догађаја кроз богослужбени живот Цркве, нарочито у овим данима Великог Четвртка, Великог Петка, Велике Суботе и наравно Величанствене Новозаветне Пасхе Господње.

Управо у овој епизоди отац Герман је Стефану Павловићу и Марини Марковић одговорио на питања о појму „пасха“ и о различитим датумима празновања Васкрсења Христовог.

Уз све то послушајте и рубрику Поучна читања у оквиру које су се Стефан и Марина осврнули и на још неке занимљиве чињенице наше вере везане за наступајуће празничне дане.

 

Младен Миливојевић,

ђакон и катихета ариљски

 

Четрдесет девета епизода – 29. април 2016.


Архива емисије

Contact Us