Фестивал науке у ОШ „Стеван Чоловић“ у Ариљу

Дана 06. октобра 2019. у Основној школи „Стеван Чоловић“ у Ариљу, одржан је фестивал науке. На њему су ученици школе представили својим другарима и суграђанима популарне научне садржаје из различитих предмета као што су: српски језик, математика, историја, хемија, ликовно…

Први пут на овом  фестивалу учествовали су ученици са верске наставе из одељења 6-2 : Божо Сарић, Вања Тешовић, Вељко Шендековић, Немања Поповић, Наталија Обрадовић, Лука Ћирјаковић, Арсен Ковачевић, Ђорђе Николић, Уна Петковић. Ученици су у свом кабинету представили свој предмет у теми „Српске крсне славе“ на различите начине: предавање о крсној слави и испитивање о крсним славама учесника фестивала – Божо Сарић, питања са израђених свитака, слагалице и осмосмерка о крсној слави – Вељко Шендековић; Немања Поповић, Лука Ћирјаковић, Ђорђе Николић, Вања Тешовић; израда паноа (пано о верској настави и пано о крсним славама) и свитака: Наталија Обрадовић, Божо Сарић и свих осталих 7 ученика.

Учесници фестивала  који су одговарали на питања ученика са свитака добијали су иконице са темом Вазнесења. Ученици и одрасли послужени су славским житом и бомбонама.

Кабинет верске наставе, који је био украшен иконама, био је добро посећен и похваљен од учесника фестивала.

Верочитељи Станко Аћимовић, Ненад Дукић