Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Евхаристијско славље и састанак генерације крагујевачких богослова (2010-2015) у Краљеву

У недељу 7. по Духовима у Светосавском храму у Краљеву служена је Света Архијерејска Литургија којом је началствовао Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Јустин уз саслужење братства храма, као и протојереја-ставрофора Милојка Дробњака, јереја Петра Грујића и протођакона Ненада Матића.

Након причешћивања Телом и Крвљу Господа Христа, Владика се бираним речима обратио верном народу тумачећи данашње стихове Матејевог јеванђеља, говорећи о важности молитве Господу за просветљење духовних очију.

Посебна радост, о којој је Владика Јустин говорио јесте скуп генерације 2010-2015. крагујевачке Богословије, чији је домаћин епархијски ђакон Стефан Симић. Владика им је пожелео да буду вредни и да им Господ дарује да ревнују на својим службама у Цркви Христовој.

Крагујевачки богослови који су данас дипломирани теолози и свештеници, сабрали су се под свод епархијске саборне Цркве да прославе 8 година од своје матуре. Радост евахаристијске заједнице пренета је и на црквену трпезу која је овај пут угостила и наше слављенике.

Душан Дуњић, дипл. теолог

Contact Us