Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Епископ Јустин: Свети апостоли Петар и Павле су примери сведочења и проповеди Јеванђеља

У среду 12. јула 2023. на дан када прослављамо Свете апостоле Петра и Павла, Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Г. Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у Саборном храму Светог Саве у Краљеву. Његовом Преосвештенству саслуживали су архимандрит Дамјан (Цветковић), протојереји-ставрофори Мирослав Јаковљевић, и Ненад Илић, протојереј Дејан Марковић, ђакони Стефан Симић и Стефан Милошевски. Певницу је водио протопсалт Иван Трајковић.

Владика је у складу са данашњим Јеванђељем и празником, беседио о ономе што је Свети апостол Петар први исповедио—вери у Богочовека Христа.

– Свети апостоли Петар и Павле били су у почетку различити по ревности и пореклу, али су обојица све оставили и пошли за Господом. Наш је задатак да се, попут Светих апостола, старамо да устројимо свој живот по Јеванђељу и вежбамо се у добру, како би могли да кажемо оно што је рекао и Свети апостол Павле: ,,Не живим ја већ живи Христос у мени“, истакао је Владика Јустин.

Беседу Владике Јустина можете послушати ОВДЕ.

У наставку Свете Архијерејске Литургије, уследило је Причешће Светим Телом и Крвљу Христовом, коме је приступио велики број верног народа, а нарочито деце.          

Вероучитељ Филип Зеленовић

Contact Us