Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Епископ Јустин богослужио на Цвети у Чукојевцу

Света Архијерејска Лутургија је почела у 9 часова. Њу је служио Његово Преосвештенство Епископ жички Господин Јустин уз  саслужење: Архијерејског намесника жичког протојереја-ставрофора Ненада Илића, протојереја-ставрофора Мирољуба Јосифовића, старешине Цркве Покрова Пресвете Богородице у Чукојевцу протојереја-ставрофора Драгана Радојичића, протојереја Жељка Филиповића, као и протођакона Александра Грујовића.

 

 

Пре 9 часова народ је заједно са свештеницима на платоу испред Цркве свечано дочекао Епископа. Велики број деце у пратњи вероучитеља господина Ненада Петровића се причестио.

Његово Преосвештенство Епископ жички Господин Јустин је одржао врло лепу беседу у којој је поменуо да су Цвети припрема и улазак Господа Исуса Христа у Јерусалим, где ће од сутра почети Његово предавање у руке грешника који нису препознали Господа као Цара славе. На питање Јуде зашто се скупоцено миро није продало па да се новац да сиромасима, Господ је рекао да сиромахе имамо свагда са собом. Овај свет оскудева у Богу. Основно шта треба да чинимо је да имамо љубави међу собом, као што љубимо Бога тако да љубимо и ближњега свога. Када би ове две заповести биле испуњене, заиста би био рај на земљи. У свету је много безакоња и зато је Господ Бог дошао на земљу и нама људима показао шта треба да чинимо, а то је да имамо љубави међу собом.

Све што није возглављено у Христу, све што није у име Његово, осуђено је на пропаст. Господ онима који Га истински приме даје да вечно живе са Оцем и Сином и Духом Светим и са свим светитељима Божијим, апостолима, Пресветом Богородицом, Светим Јованом. Ми смо као хришћани призвани да живимо вечно у Царству Небеском. Зато нас Господ Бог призива и зато је Он нама Бог Коме се клањамо; Његовој крсној Жртви приносимо и наше молитве и наш труд, да све што је Господ учинио за нас и наше грехе буде део и наше жртве и наше љубави, рекао је Епископ Јустин.

После Свете Литургије био је свечани ручак у парохијској сали у Чукојевцу.

Вероучитељ Иван Радојичић

Contact Us