Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Емитована прва радио емисија „Глас Господњи“ у Ариљу

Благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког Господина Јустина у богочуваном граду Ариљу отпочео је циклус радио емисија које носе назив Глас Господњи.

Некада је тај глас био препознатљив као Тихи глас, како је носила назив култна емисија коју је уређивао и водио блаженопочивши брат Станко Пантовић. Данашња генерација ариљских свештеника далеко у сваком погледу од духовних висина и домета које је брат Станко имао, дошла је на идеју да осмисли нову форму којом ће се преко локалног радија „Ариље“ обраћати својим парохијанима.

У „Разговору са поводом“ који је уредник Радија, господин Богдан Зимоњић, водио са протојерејем Драганом Стевићем и ђаконом Младеном Миливојевићем најављен је поменути циклус емисија које ће се емитовати сваког петка у 10:05 часова. Програмску шему емисије креирао је парохијски ђакон и вероучитељ у сарадњи са намесником пожешко-ариљским протом Дмитром Луковићем и братством цркве светог Ахилија.

Оно што је куриозитет овог медијског подухвата је учешће ђака из ариљских школа, који ће имати прилику да своје дарове и своју љубав према Цркви и веронауци покажу кроз рубрике „Поучна читања“, „Мали катихета“ и „Питамо вероучитеља“. Поред тих рубрика, гост емисије, који ће у свакој епизоди бити различит (неко од свештенослужитеља или вероучитеља по утврђеном редоследу), обраћаће се слушаоцима у рубрици „Глас јеванђеља“ у оквиру које ће тумачити текст јеванђелског читања за наредну недељу и у повременој рубрици „У сусрет празнику“.

Прилику да своје прве јавне наступе отпочну на овакав начин имале су Марија Божовић ученица осмог разреда, Доротеја Божовић ученица шестог разреда, Марија Јовановић и Магдалена Ђукић ученице петог разреда. Три првопоменуте ученице су редовне на светим Литургијама и певају у дечјем црквеном хору. Прва емисија је емитована 20. марта пред недељу Средопосну.

Намера да емисије Глас Господњи окупе доста учесника је потпуно литургијска, јер је овај благословени мисионарски подухват наше заједничко дело.

 

Прва епизода - 20. март 2015.     

 

 Младен Миливојевић,
ђакон и катихета ариљски

Contact Us