Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Дочек Светог и Благодатног Огња у Рашки

13131514_895582520550241_8360616073165404338_oВелика духовна радост распламсала се ове вечери у срцима православних верника у Рашки! Светлост Васкрсења обасјала је лица, а топлина пламене љубави Божије угрејала је срца, па и промрзле руке хришћана из крајева древне Немањићке државе!

На Васкрсни Понедељак, 2. 5. 2016. године, у 17 часова, у Храму Светог Архангела Гаврила у Рашки уприличен је молитвени дочек Светог и Благодатног Огња.

По Благодатни Огањ, у Чачански храм Вазнесења Господњег отишли су старешина храма, јереј Александар Суботић и чланови Црквеног одбора г. Ђорће Даниловић и г. Никола Матовић. Свети Огањ је предао је старешина Вазнесењског храма, протојереј Мирослав Петров.

У Рашки су их дочекали парох трнавски, јереј Милован Вучковић и парохијски ђакон Марко Ерић, уз присуство великог броја верног народа, од којих су многи активно помогли у одржавању ове свечаности. У наставку, одмах по дочеку, служена је Вечерња молитва, која је протекла у посебно трепетној и благодарној молитвеној атмосфери. Раздељен је, затим, народу Свети Огањ, а старешина храма, отац Александар обратио се присутнима у надахнутој беседи, поучивши их притом о историји и смислу појаве таквог чуда Божијег као што је Благодатни Огањ из Гроба Господњег у Јерусалиму.

ђакон Марко Ерић

 

Contact Us