Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Ђаци прваци у посети храму Св. Василија Острошког у Кованлуку

11000630_792912090796120_1448076732619845348_oОд 9. до 12. маја 2015. године у храму Светог Василија Острошког налазиле су се мошти Светих бесребреника и чудотвораца Козме и Дамјана, где је велики број верника долазио на поклоњење моштима.

Ђаци првог разреда ОШ „Вук Караџић” из Рибнице, у склопу корелације верске наставе са другим наставним предметима, су са својим учитељицама, Милом Луковић, Данијелом Гаровић, Весном Ристовић, Андријаном Матовић као и са својим наставником верске наставе, Марком Јоргићем, посетили храм Светог Василија Острошког у Кованлуку.

Старешина храма Светог Василија Остршког, протојереј Иван Радовановић, сачекао  је наставнике и ђаке пред улазом у храм где их је примио и увео на поклоњење моштима Светих Козме и Дамјана. Након поклоњења моштима свештеник Иван је прочитао молитве за здравље ђацима и присутним наставницима, а сваком ученику свештеник је даривао икону ових светитеља.

Дружење ђака и наставника настављено је у порти цркве, у циљу  учења о верским и културним објектима и установама, понашању у њима и одласку у њих.

наставник верске наставе Марко Јоргић

Contact Us