Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Ђаци из Витановца и Годачице посетили Српску Свету Гору

Ученици основних школа ,,Милунка Савић“ из Витановца и ,,Олга Милутиновић“ из Годачице, који похађају часове Верске наставе, посетили су манастире Никоље и Благовештење у Овчар Бањи.

Ђаци су изразили жељу да на ово поклоничко путовање кренемо возом, с’ обзиром да никада до сада нису имали прилике да путују истим, а железничка станица је испред школе. Због великог броја ученика од петог до осмог разреда, укупно 147, овај излет смо организовали у три дана. Вожња возом, шетање до манастира поред Западне Мораве по сунчаном времену, као и сам амбијент Манастира Никоље и Благовештење смештени у Овчарско-кабларској клисури, учинили су ово путовање ученицима незаборавним. Томе сведоче родитељи деце који су пренели утиске ученика и изразили жељу да се овакви излети чешће организују. Посебно се сви заједно захваљујемо сестринству манастира који су нас топло и срдачно угостили и послужењем које су изнели испред нас окрепили и освежили, како телесно тако и духовно да можемо наставити даље свој пут. Слободно време ученици су искористили да посете Природњачки центар и упознају боље животиње које настањују наше крајеве.

Ученици су упознати и са осталим светињама које се налазе на обронцима Овчара и Каблара, а за које нисмо имали времена да овом приликом обиђемо. Радост и жеља за новим сазнањима сигурно ће нас поново вратити на Српску Свету Гору. У прилог томе говори чињеница да је ово шеста година где организујемо овакве активности и да се сва деца с радошћу пријаве. Још један доказ љубави према Богу и верској настави, коју похађају сви ученици у школи иако је изборни предмет.

Ово је било још једно за нас у низу поклоничко путовање са којег смо се вратили духовно обогаћени, са доста лепих успомена и утисака о светињама наше Епархије.

Вероучитељ Ненад Петровић

Contact Us