Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Дечија недеља у Првој основној школи у Ужицу

Првог дана Дечије недеље ученици верске наставе су спремно започели планиране активности. Са првим зрацима топлог сунца михољског лета започели су час у школском дворишту. Уз суво лишће, украсе, лепак и веште руке почели су израду „уметничких радова“ које ће поклонити ове седмице најближима. Активностима су се придружили ученици са часова грађанског васпитања, а са њима и наставница енглеског која је у пријатној атмосфери започела и свој час.

Након паузе и великог одмора сви заједно смо се упутили у Цркву Светог великомученика Георгија. Ученици другог разреда су сада искуствено могли да осете суштину прича са претходних часова о храму као месту сабрања. Задивљени иконописом, архитектуром, мирисом тамјана, млади ученици су сами почели певање Химне Светом Сави. Црквом се орио хор младих гласова што је и остале вернике, верујем, пријатно задивило.

Након сликања, смене сунца, облака, па и кише, дневне активности смо наставили у кабинету. Добро припремљени са материјалом за часове верске наставе, завршили смо и последњу страницу нашег првог електронског часописа за верску наставу.

https://anyflip.com/pcabb/flan/

Кроз данашње активности смо покушали да одговоримо на слоган Дечије недеље – Шта детету треба да расте до неба? Мало рада, одмора, дружења, радости, молитве, па опет рада, и мислимо да смо на добром путу!

Вероучитељ Ненад Вукајловић

Contact Us