Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Чин освећења и постављања Часног Крста на Цркву у Буковици код Ивањице

Две године и два дана након почетка радова на изградњи цркве Светог деспота Стефана Лазаревића, 29. јуна 2024 године, у ивањичком насељу Буковица постављен је Часни Крст на куполу храма. Чин освећења предводио је архијерејски намесник моравички, протојереј-ставрофор Гмитар Милуновић уз саслужење пароха радаљевског јереја Аранђела Петровића и пароха ужичког протонамесника Александра Стјепановића. Благолепним појањем чин су улепшали јереј Рашко Стјепановић и протојереј-ставрофор Славиша Стјепановић.

Надлежни свештеник и старешина ивањичке цркве, јереј Младен Миливојевић након постављања Крста на куполу цркве многобројним парохијанима и гостима обратио се бираним речима захваливши се свима који су у претходном периоду дали свој допринос у погледу овог богочовечанског подухвата.

Посебан дар и јавну похвалу добио је извођач грађевинских радова, господин Горан Ненадић, директор фирме „Фена градња“, која је веома успешно извршила зидање храма.

Будући да тренутно трају кровопокривачки радови у извођењу фирме „Маеста“ и да се настављају остали радови на опремању цркве који ће бити подржани од стране и досадашњих и нових дародаваца, награде појединцима, фирмама и институцијама биће реализоване када црква у потпуности буде завршена.

Ова свечаност украшена је духовним програмом у коме су учествовали црквени хор ивањичке цркве, госпођица Нађа Јовановић (флаута), госпођица Марија Благојевић (фрула), господин Миланко Бошковић који је произнео „Текст са косовског мраморног стуба“ и фолклорна дечја група из Буковице која је одиграла игре из Шумадије.

Јереј Младен Миливојевић,

старешина ивањичке цркве

Contact Us