Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Четрдесетодневни парастос протојереју Милинку Тимотијевићу

У попразништву Богојављења, на празник Преподобног Теодосија Великог, у понедељак 24. јануара 2022. године навршило се четрдесет дана од упокојења петог пароха ивањичког, протојереја Милинка Тимотијевића.

Тим поводом у порти цркве брвнаре посвећене Рођењу Светог Јована Крститеља у Горобиљу где је прота сахрањен окупило се доста свештеника, породица, родбина и један број некадашњих његових парохијана како би се учествујући у парастосу још једном заједно помолили за протину блажену кончину. Овога пута ту су били протин разредни старешина из призренске Богословије протојереј-ставрофор Радич Радичевић, али и протин школски друг протојереј-ставрофор Драги Вешковац, који се након обављеног парастоса пригодним речима обратио присутнима. Евоцирајући успомене из богословских дана, отац Драги је истакао сталоженост и мирноћу којом се одликовао прота Милинко, његову приљежност према богослужбеном животу цркве, али и заштитнички утисак према другима који се препознавао на основу његове карактеристичне спољашности. Служећи пожртвовано својој Цркви подстакао је и утемељио решеност својих синова да крену истим путем, и да сада наставе да служе Христу угледајући се на свога оца.

На крају се и свештеник Немања Тимотијевић захвалио свима, поделивши сопствено уверење да је прота Милинко окусивши горак укус овосветске патње, сада удостојен окушања рајских сладости.

Братство Цркве Светог цара Константина и Јелене у Ивањици

Contact Us