Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Час Верске наставе у природи- село Поповићи

У понедељак 22. фебруара 2016. године,ученици првог разреда ОШ „Драган Маринковић“ Адрани-истурено одељење у Поповићима имали су час Верске наставе у природи са темом:“ Човек и природа у заједници љубави“.

Овом часу су,осим ученика првог разреда,присуствовале и учитељице овог истуреног одељења.

На почетку часа, након уводне молитве, ученици су подељени у две групе. Задатак им је био да направе попис различитих врста биљног и животињског света, тако да је свако имао да попише биљке и животиње са места где живе (реке,шуме,ливаде,језера..)
Након тога,вероучитељ је укратко појаснио ученицима да је Бог створио свет и поклонио га свим људима. Зато се према том дару од Бога требамо опходити са љубављу,јер смо га са љубављу и добили. Ако будемо такви према природи,она ће нам са љубављу захваљивати.
Ученици су након завршеног разговора са вероучитељем цртежима покушали да прикажу своју машту тј. како изгледа таква заједница у њиховој машти.
Полазници Верске наставе су са радошћу прихватили овакав тип часа. Договорено је да следећи час у природи буде одржан у порти храма Св.Архангела Гаврила у Опланићима,који је њихов најближи храм.
Треба напоменути,да је ово село једно од ретких које има позитиван природни прираштај.Иако врло мало,сваке године успева да одржи рад школе. У овој школи су сви ђаци полазници Верске наставе,од враћања тог предмета у образовни систем.

вероучитељ Александар Јовић

Contact Us