Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Братски сусрет свештенства студеничког намесништва у Манастиру Студеници

По благослову игумана студеничког високопреподобног архимандрита Тихона, свештеници студеничког намесништва сабрали су се у четвртак 26. 4. 2018. у манастиру Студеници на братском састанку. Уприличено је то сусретање као јединствен повод за дијалог, размену мишљења и ставова, разрешење недоумица, у молитвеној атмосфери древне Немањићке задужбине, али и као прилика за неформално дружење  и спортско надметање под окриљем светиње и уз штедро гостољубље вредних монаха.

 

Прво је изјутра служена Света Литургија, којом је началствовао јеромонах Виталије, а саслуживали су му: протонамесник Здравко Николић, протојереј Радован Радосављевић, јереј Данило Петровић, јереј Александар Суботић, јереј Милован Крупниковић, јереј Владимир Јовановић, јереј Александар Бојовић, јереј Милован Вучковић, јереј Никола Ћурчић и ђакон Марко Ерић. Након заједничарења у Светој тајни Евхаристије, и окрепљења у гостопримници манастира, заједничко дружење је  настављено на спортским теренима покрај манастира, што је служило не толико исказивању такмичарских амбиција, већ једном приснијем упознавању и пројављивању заједништва и братства, у једној срдачној и радосној атмосфери.

Након кратког предаха и ручка, настављено је са састанком и дијалогом, којом приликом су изнета и претресена многа питање и недоумице, које муче свештенике у пастирској пракси, и предложени су охрабрујући и подстицајни одговори и идеје, све под мудрим и проницљивим старањем оца Виталија. Том приликом је исказана и жеља да се овакви сусрети чешће организују, јер се јасно увидело колико су добродошли и корисни, и колико позитивних ефеката остављају на свештенство, као вредна и погодна прилика за, данас нам тако неопходно, међусобно упознавање, дружење и  разговор.

Намесништво студеничко се још једном срдачно и искрено захваљује и благодари часним оцима Светог манастира (игуману Тихону, оцу Виталију и свим осталим монасима, искушеницима и осталој браћи) на уложеном труду, љубазном дочеку и штедром гостопримству!

Ђакон Марко Ерић

Contact Us