Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Братски састанак у Горњем Милановцу

IMG_5006prva

У ове дане када наша Црква прославља Воздвижење Часног Крста и радосно пева Спаси Господе народ Твој и благослови наслеђе Троје, наша Црква у Горњем Милановцу ту радост је још многоструко умножила првим доласком нашег духовног оца, Првосвештеника и Епископа, владике нашег Г.Г. Јустина.

У среду, 1. октобра 2014., благословом нашег Владике, презвитери и ђакони, таковског, качерског и гружанског намесништва састали су се са својим Владиком у Парохијском дому крај Цркве Свете Тројице у Горњем Милановцу. Владика је од свештенства свечано дочекан у порти, где су свештеници и ђакони, неко од њих по први пут, узели благослов од Првосвештеника жртвеника Господњег Богоспасаване Епархије жичке. Владика је прво обишао Цркву Свете Тројице у пратњи свих сабраних свештеника и ђакона, а затим је уследио радни део у сали Парохијског дома.

Намесник таковски, као домаћин, протојереј-ставрофор Аранђел Даниловић поздравио је Епископа, а потом се Владика обратио свештеницима и ђаконима три намесништва. Нагласио је да долази као свој своме, као пастир своме стаду, учитељ и отац својој духовној деци, као изабрани од Свештеног Сабора Цркве Српске, Епископ Цркве Божије, са надом да свештенике и ђаконе затиче као добре и послушне синове, а верне као своју најмилију децу. После Његовог обраћања свештеници и ђакони, почевши од таковског намесништа, су се представљали своме Епископу, после чега је владика одговарао на питања својих духовних синова. По завршетку радног дела уследила је трпеза љубави.

Contact Us