Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Братски састанак свештенства у Чачку

Untitled2cl (1)prva

Дана, 18.09.2014. године у просторијама ЦО Чачак одржан је први братски састанак Православног Епископа жичког Г. Г. Јустина са свештенством трнавског, љубићког и драгачевског намесништва.
Епископ је у уводној речи подсетио све присутне на висину свештеничког чина, какве ни Анђели Небески нису удостојени. Због тога имамо велику одговорност према Светој Цркви, коју чини народ Божији са својим пастирима. Затим очински саветује све присутне свештенике и ђаконе да у народу P9183216морају чувати то достојанство које им је вером, речју и делом предато, благодаћу Духа Светога. Епископ сведочи да нема ничега значајнијег у животу једног свештеника од лепоте служења Свете Литургије, јер је то једини извор истинске радости и смисла самога постојања.
Архијерејски намесници Епископу су појединачно представили све свештенике и ђаконе, упознавајући га са парохијским стањем поверених им намесништава.
На самом крају уследила су питања свештеника Епископу на недоумице које су имали. Епископ је стрпљиво одговарао поучавајући их како да на јеванђелски начин приступе искушењима која су их снашла.

Из канцеларије Епархије жичке

Contact Us