Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Братски састанак и исповест свештенства Архијерејског намесништва рачанског

На дан празновања Појаве Часног Крста у Јерусалиму, 20/7. маја 2021. одржана је исповест и братски састанак свештенства Архијерејског намесништва рачанског у Храму Светог великомученика Георгија у Кремнима. Исповест је вршио јеромонах студенички Виталије (Милошевић). Светом Литургијом је началствовао јереј Мирко Крупниковић уз саслуживање јереја Ненада Рогића и ђакона бајинобаштанског Далибора Ђорђевића.

У беседи о Светој Тајни Исповести отац Мирко је говорио о томе како је мали број оних који се редовно исповедају, да је задатак свештеника да говори о важности ове Свете тајне али и да се једни другима исповедамо и опраштамо једни другима.

 

Након Свете Литургије и Светог Причешћа уприличена је трпеза љубави трудом јереја Александра Ђуричића, пароха креманског. Браћи свештеницима се обратио најпре намесник рачански протојереј Милинко Лукић захваливши се оцу Виталију на молитви и исповести, подсетио је колико је значајна исповест и самим свештеницима који носе терет службе заједно са својим личним проблемима. Отац Милинко се захвалио и братству намесништва што се лично труде да савесно обављају своје парохијске дужности и захвалио се оцу Александру на гостопримству у Кремнима. Затим се обратио и отац Виталије речима поуке о греху осуђивања, наводећи примере из личног искуства, дајући притом конкретне духовне савете.

Ђакон Далибор Ђорђевић

 

Contact Us