Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Братски састанак и исповест свештенства архијерејског намесништва пожешко-ариљског

У четвртак, 4. јуна 2020. када Црква прославља Светог мученика Јована Владимира, кнеза српског, у Манастиру Клисури недалеко од Ариља одржан је братски састанак и исповест свештенства архијерејског намесништва пожешко-ариљског. Исповедник је ове године био протојереј- ставрофор Слободан Марковић, свештеник у пензији из Косјерића.

Након Исповести служена је Света Литургија којом је началствовао протојереј-ставрофор Ненад Величковић из Пожеге, уз саслужење пароха ариљског протојереја Мирчете Крупниковића, пароха драгојевачког протојереја Првослава Буквића и ђакона пожешког Михајла Живковића. У току Литургије на тему „Потреба служења православног свештеника“ беседио је протонамесник Дарко Несторовић, парох у Ариљу.

После Литургије уприличена је трпеза, за време које се сабранима обратио архијерејски намесник пожешко-ариљски протојереј Драган Стевић, поздравивши све и захваливши се сестринству на гостопримству и оцу Слободану на духовним поукама и саветима. С обзиром да се свештенство овог намесништва први пут сабира у овој светој обитељи, отац Драган је изнео кратак историјат манастира и истакао његов значај и улогу у духовном и културном развоју овог краја. Подсетио је свештенике на њихове обавезе и дужности у својим парохијским заједницама и похвалио њихов труд и залагање  примећено приликом редовних ревизија. На крају су уследиле актуелне теме из живота Цркве и овог архијерејског намесништва.

Ђакон Радомир Митровић

Contact Us