Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Божићно-новогодишња приредба у Гучи

Дана 29. децембра 2023. у препуној сали Центра за културу у Гучи, одржана је божићно-новогодишња приредба, коју су приказали ученици млађих разреда ОШ ,,Академик Миленко Шушић“.

Приредбу су припремили уз помоћ учитељице Зорице Обрадовић и вероучитеља Дарка Стевановића, а хор су припремали учитељица Јелена Златић и наставник музичке културе Слободан Сретеновић.

Значај Оваплоћења Христовог ученици су веома креативно приказали, а у приредби је посебно истакнут лик Светог Николе, као прототипа за настанак лика Божић Бате и Деда Мраза. Сценарио за драмски део приредбе написао је вероучитељ, док је поетски део осмислила учитељица Зорица Обрадовић, са ученицима који похађају литерарну секцију.

На крају, ученик који тумачи лик Светог Николе, закључио је: ,,На тај дан, Бог је сишао на земљу, као беба, родио се у пећини и постао један од нас! Бог је постао човек! Касније је Он поднео велику жртву из своје љубави према нама. Зли људи су га убили, али он је васкрсао и победио је смрт! Радујмо се, волимо се и дарујмо једни друге пре свега љубављу и послушношћу, као и смирењем и стрпљењем! Христос се роди!“

Нека би добри Господ наше ученике свагда водио исправним путевима Христове поруке мира и љубави, како би разумели истински смисао Христовог Оваплоћења и живели богоугодним јеванђељским животом!

Дарко Стевановић, вероучитељ

Contact Us