Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Божићна посета свештенства Општој болници “Студеница“ у Краљеву

Сваке године свештеници из Краљева и околине на Божић посете нашу болницу и поклонима обрадују запослене и оне који се лече на нашим одељењима. Овога пута, поред тога, поклонили су 80 комплета постељине за одељења педијатрије и дечје хирургије, књиге и играчке за наше најмлађе пацијенте.

 

Обишли су сва одељења, дежурним лекарима и медицинским сестрама честитали Христово рођење, а пацијентима пожелели и брз опоравак.

Поклонима су се највише обрадовала деца на дечјем одељењу, која због болести нису у прилици да празник проведу са својим породицама.

Уз најлепше жеље поводом највећег хришћанског празника, отац Радоје Сандо,  старешина храма Светог Саве, изразио је велико задовољство што је свештенство Епархије жичке у могућности да помогне нашој установи, као и становништву Краљева и околине. Са великом радошћу је ова донација упућена на одељење дечје хирургије и педијатрије, јер ће пацијенти који се тамо лече бити у могућности да читањем одабраних књига и кроз игру прекрате време током лечења.

У име Опште болнице “Студеница“,  захвалио се др Срђан Вукашиновић, начелник Службе за дечје болести. Традиционалном посетом, поводом великих хришћанских празника Божића и Васкрса, пригодним поклонима и вредним донацијама свештеници увек обрадују запослене и наше пацијенте. Како су најавили, овакве посете ће се наставити и у наредном периоду.

Извор: www.bolnicastudenicakv.co.rs

Contact Us