Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Богојављење у Кованлуку

На дан када наша Света Црква молитвено прославља Крштење Господа Исуса Христа и чудесну пројаву Свете Тројице на реци Јордану, Његово Преосвештенство Епископ жички Г. Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у Цркви Светог Василија Острошког у Кованлуку.

Већ у раним јутарњим часовима Храм Светог Василија био је испуњен мноштвом верујућег народа и деце који су овог сунчаног и топлог јануарског јутра дочекали свог духовног пастира Владику Јустина.

На молитвеном сабрању Владици су саслуживали: Архијерејски намесник жички протојереј Саша Ковачевић, старешина Храма Светог Василија Острошког протојереј Иван Радовановић, протојереј Марко Петровић и ђакон Стефан Симић. Литургијско сабрање својим милозвучним појањем украсили су краљевачки појци.

Преосвећени Владика је празничном беседом надахнуо све присутне и мудрим речима напојио душе своме народу.

Беседу Епископа Јустина можете послушати ОВДЕ.

На дан када се широм света освећују воде, Владика је са својим саслужитељима извршио чин Великог водоосвећења, осветивши воду на здравље и спасење свих који је са вером и љубављу користе. Након отпуста и молитвеног благодарења Господу, празнична радост настављена је трпезом љубави свештенства и верујућег народа сабраних око свог Архипастира, који је посебну пажњу посветио најмлађима.

Вероучитељ Марко Пауновић

Contact Us