Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Благовештењска свечана академија у Пожеги

,,Нека се данас цео свет радује, јер је теби Архангел радост саопштио, Благословена света и Пречиста Мати Христа Бога“ (из стихире на јутрењу).

Традиционално на овај празник посвећен јављању Архангела Гаврила Пресветој Дјеви  Марији је дан Општине Пожега у знак спомена када је велики књаз српски Милош Обреновић својим указом основао варош Пожегу, а као посебан вид јавног признања за постигнуте резултате у свим областима јавног живота за унапређење, развој и афирмацију општине Пожега додељује признања у виду повеља, плакете са грбом општине, похвала и награда у новчаном износу. Прошле године је општина Пожега плакету са грбом општине доделила старешини пожешког храма протојереју Божи Главоњићу, а ове године међу лауреатима нашао се старешина цркве у Каменици протојереј ставрофор Далибор Милошевић за неуморан рад и труд на повереној му парохији који је препознат и потврђен доделом овог значајног признања. Ово је велики подстицај и пример да се сваки рад и труд награђује од Бога и људи. Како је прота Далибор истакао у говору који је имао част да у име свих награђених одржи поздравно слово. Најпре истакавши да на грбу општине у средини доминира крсно знамење око кога су равноапостолни цареви Константин и Јелена, који су заслужни за слободу хришћанског исповедања. Посебно се захваливши породици на подршци својим парохијанима и члановима црквеног одбора у Каменици и свим трудољубивим добротворима и приложницима на овом заједничком делу пожелевши свима да у миру, слози и братској љубави дочекамо Васкрсење Христово. Цео програм био је духовног карактера уз наступ певачке групе ,,Косовски божури“ под вођством драмске уметнице Иване Жигон, посвећен Светој косовско-метохијској земљи и нашем народу.

Ово признање је велики вид пажње, како за свештеника као појединца, тако и за архијерејско намесништво пожешко – ариљско и Богоспасавану Епархију жичку.

Нека би Господ и Пресвета Богородица дали снаге оцу Далибору и његовој породици да још усрдније и ревносније служи Господу и поверену му паству води ка мирној луци Царства Небеског.

Црквена општина Пожега

Contact Us