Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Благослов за почетак Божићног поста

Празник светог апостола и јеванђелисте Матеја 29. новембра 2015. године сабрао је у Саборном храму Светог Саве вернике Краљева, са архијерејским благословом Епископа жичког г. Јустина за почетак светог Божићног поста.

Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин началствовао је светим евхаристијским сабрањем у храму Светог Саве уз саслужење протојереја-ставрофора Велибора Џомића, госта из Митрополије црногорско-приморске и свештенослужитеља Епархије жичке.

У својој беседи током дељења нафоре владика Јустин је говорио о посту као позиву да човек обоготвори себе а кроз себе и природу јер је он сатворац и Бог га је одредио да се кроз њега изврши домострој спасења. Бог је дао човеку слободу као нешто најдрагоценије а он треба да по својој слободној вољи уђе у заједницу са Богом, те да преко њега и сва творевина пође ка Животодавцу. Владика је још додао да је време поста прилика и да се сетимо ближњих којима је потребна наша помоћ, имајући пример у оцу Аврааму, као и у нашим царевима и краљевима који су имали материјалног блага али су се и за духовно старали, бринући о Цркви и ближњима и стичући тако себи благо у Христу.

Contact Us