Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Билтен Цркве Светог Јована Крститеља у Ратини

Са радошћу и благословом старешине храма протојереја ставрофора Милоша Васиљевића, верна омладина наше цркве започела је од почетка ове године штампање „Билтена“ који се дели верном народу.

Основни циљ овог листа је мисионарска делатност међу мештанима Ратине, тј. приближавање јеванђелске истине. Било је потребно осмислити на који начин народу најбоље приближити цркву и уткати у њихова срца „златне нити неба“ и избор је пао на „Билтен цркве рођења Светог Јована Крститеља“. Полазећи од тога да је православно светосавско хришћанство високо развијена жива вера која захтева и високоразвијену психу да би могла да развија своја благословена дејства, у нашем малом црквеном Билтену бавимо се разним темама из наше парохије, приближавајући се тако начину живота који треба да буде својствен једној светосавској православној заједници. На нивоу наше парохије то би значило у ужем смислу да је ова делатност ради још јачег уцрковљења људи наше парохије, живота у Христу и предавања искуства Богоопштења.

За уредника Билтена изабран је историчар Трипо Данило Спахић радник Завода за заштиту споменика културе Краљево, који је уједно и чтец наше цркве. Након неколико верзија овог листа од првог септембра текуће године изашао је девети број „Билтена“ као коначна верзија. Сви они који су укључени у израду, дизајн, писање текстова и штампање то раде на добровољној основи тако помажући своју цркву. Такође из овог листа верници се могу упознати са временом почетка Литургије и осталих Богослужења. Билтен излази једном месечно у тиражу од сто примерака.

                                                                                Трипо Д. Спахић, историчар

Contact Us