Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Амбијентална настава ученика СШ “Драгачево“ у манастирима Ћелије и Лелић

Дана 30. септембра 2023. године, ученици СШ ,,Драгачево“ који похађају верску наставу посетили су велике ваљевске светиње – манастире Ћелије и Лелић, где су имали амбијенталну наставу православног катихизиса. Ова посета организована је у сарадњи директорке школе Бојане Перовић и вероучитеља Дарка Стевановића, а као испомоћ вероучитељу су се нашли професор технике и информатике Милош Маринковић и вероучитељ Милан Селенић. 

Ученици су у раним јутарњим часовима кренули из Гуче ка овим драгуљима православне духовности. Прво су посетили манастир Ћелије, где су научили нешто ново о овој светињи, а потом од свог вероучитеља и о Светом Јустину Поповићу, чијим моштима су се поклонили. Након што су се заједно помолили овом светионику наше Цркве 20. века, запутили су се ка манастиру Лелић, где су се поклонили моштима другог великог светила наше Цркве прошлог века – Светог владике Николаја Велимировића. Духовно окрепљени, ученици су се након ходочашћа моштима наших великих светитеља упутили ка Ваљеву, где су провели слободно време. У своју родну Гучу стигли су у вечерњим часовима.

Нека би добри Господ дао да молитвама Светих Јустина Поповића и Николаја Велимировића наши млади узрастају у вери, како би приступали Чаши Заједништва са Господом и једних са другима. 

Дарко Стевановић, вероучитељ

Contact Us