Турнир у фудбалу ученика верске наставе и грађанског васпитања Техничке школе у Бајиној Башти

Спорт је општи феномен у друштву и као такав занимао је људе свих сталежа и узраста. Њиме се баве и деца и одрасли. Спорт пројављује узвишене врлине, као што су: пленитост, радост, поштење и честитост у игри.

Једна од најучесталијих игара у спорту јесте фудбал. Инспирисани овом идејом, шта би спорт требао да представља, ђаци веронауке са својим вероучитељем одлучили су да реализују турнир у фудбалу.

Данас, када су деца све више испред тв екрана, мобилних телефона, друштвених мрежа и игрица, ово је била јединствена прилика да доживе истинско дружење, радост и заједничарење са другим, одигравши овај турнир.

Захваљујући добрим људима, мештанима Бајине Баште и ове године смо имали послужење за све учеснике турнира. Захвалност дугујемо и спортском центру Бајина Башта на дозволи коришћења терена и целе спортске опреме како би се овај догађај могао одиграти што боље.

Ово је по реду други турнир у фудбалу у Техничкој школи Бајина Башта између ученика верске наставе и грађанског васпитања, који полако прераста у традицију и обавезу да се и наредних година организује у истом духу.

Ђакон бајинобаштански Немања Матејић