Света Архијерејска Литургија у Атеници

У Недељу трећу по Педесетници, 25.06. 2017. године, парохију атеничку при храму Свете Марине великомученице у Атеници посетио је Преосвештени Епископ жички Господин Јустин. Епископу су у Светој Литургији саслуживали протосинђел Сава (Илић), протојереј Мирослав Петров, Архијерејски намесник трнавски, јереј Радиша Сеочанац и јереј Владе Капларевић, пароси атенички, протођакон Александар Грујовић и ђакон Драган Милованчевић.

 

Својом беседом Епископ је поучио паству при нашем храму, осврћући се на речи данашњег јеванђеља. Посебно је нагласио да је циљ овоземаљског живота припрема за обећано нам Царство Божије. То Царство можемо задобити ако се будемо трудили да животом својим сведочимо и живимо по Јеванђељу. Посебну радост донеле су нам и близнакиње Теодора и Дуња, које су измољене од Господа над моштима Светог Нектарија чији се делић налази у нашем храму. Ова и многа друга чуда и благослови записани су у Летопису нашег храма, као сведочанство да Господ није оставио народ свој и да му кроз своје светитеље шаље благослове на разне начине.

Светој Архијерејској Литургији присуствовали су парохијани атеничких парохија, као и градоначелник Чачка г. Милун Тодоровић са својим сарадницима. На крају Литургије, за несебичан допринос око завршетка радова при храму у Атеници, Епископ је одликовао најзалужније парохијане, захваливши им на великој љубави коју својим делима показују. У срдачном расположењу заједничарење је настављено уз трпезу љубави са жељом да нас Епископ што чешће посећује и доноси благослов.

Ерак Никола, теолог