Пројекат ,,У сусрет Васкрсу“

У нашој школи ,,Краљ Александар I“ у Г. Милановцу ових дана, уочи Васкрса, остварујемо занимљив пројекат под називом ,, У сусрет Васкрсу“. Учешће су узели сви ученици од првог до осмог разреда у матичној школи и у Брђанима, наставници техничког, српског, ликовног, географије, музичког, веронауке, физичког, математике, италијанског, сви учитељи, директор школе и наше колеге помоћни радници, који су увек присутни у свим нашим акцијама. Пројекат смо започели у школи у Брђанима квизом знања у вези са Васкрсом, вештина и спортских активности у коме је учествовало четири екипе. Ученици седмог разреда су урадили интервју о значају и смислу Васкрса. Мештани су се радо одазвали овом позиву и испричали деци своје доживљаје из детињства везане за најрадоснији празник. Ученици петог разреда су на часовима математике учили да израчунавају датум празновања Васкрса.

Пројекат смо наставили изузетно лепом изложбом васкршњих јаја, креација, корпица и групних радова у холу наше школе. Учествовали су сви ученици од првог до осмог разреда. Изложбу је отворио старешина Hрама Свете Тројице о Драган Ђорем. Комисија у саставу: наставници ликовног Бранко Димитријевић, Зоран Маринковић и свештеник Драган Ђорем изабрали су три најлепша васкршња јаја у другој категорији од 5. до 8. разреда. У категорији ученика млађих разреда: прво место је рад ученика 31, друго место су освојили ученици одељења са сметњама у развоју и треће место ученици 23. Две посебне награде су добили ученици одељења 41 и 42 за групни рад. Спонзори награда су: Црква Свете Тројице, ,,Swisslion“ Таково.

Изложба је била веома посећена, дошли су нам драги гости из ПУ ,,Сунце“, ЕТШ ,,Књаз Милош“, ученици првог разреда из ОШ ,,Момчило Настасијевић“ и наравно наши ученици. Све је било пропраћено пригодним  васкршњим песмама, радосно и шарено уз веселе дечје гласове. Пројекат ћемо наставити у понедељак хуманитарном продајном изложбом украшених васкршњих јаја и корпица испред наше школе. Сакупљени новац поклањамо Дечјем одељењу болнице у нашем граду.

Још једном смо показали да заједно можемо да остваримо много добрих и корисних активности, да имамо пуно даровите и вредне деце, да свако на свој начин остварује себе кроз разноликост Богом дарованих способости и могућности. Школа и јесте место где младе личности започињу да остварују своје таленте и надамо се да ће кад одрасту имати ко да препозна њихове способности.

Да радосно дочекамо најрадоснији празник над празницима. Христос васкрсе! Ваистину васкрсе!

                                                                                             Вероучитељ Душица Ломовић