Празник Светог Саве у Ратини

„Ускликнимо с љубављу светитељу Сави српске цркве и школе светитељској глави“

Прослава Светог Саве, првог српског Архиепископа у Ратини започела је Светом Литургијом у нашој Цркви Светог Јована Крститеља. Било је много школске деце као и деце из вртића који су молитвено присуствовали Литургији са својим родитељима, наставницима и васпитачицама. Мноштво деце је приступило Светој тајни причешћа. Након Свете Литургије деца су са својим протом и наставницима узнели молитве и пререзали славски колач у част првог српског просветитеља и учитеља.

Са својом наставницом српског језика Мирјаном Обреновић као и музичког васпитања Драганом Адамовић, деца су извела пригодан светосавски културно-уметнички програм. Отац Драган је у својој беседи честитао славу дечици као и читавом српском роду нагласивши значај празновања Светог Саве за нас Србе.

После је славље настављено у Основној школи „Доситеј Обрадовић“ резањем славског колача. Директорка школе Јелена Драговић је поздравила све присутне и зажелела ученицима да буду добри и марљиви, а запосленима да буду успешни у свом даљем раду. Потом је уследила додела светосавских награда најбољим ученицима школе. Славље је настављено пригодним светосавским културно-уметничким програмом.

Трипо Спахић, историчар