ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧАЧКА Г. МИЛУН ТОДОРОВИЋ ПОСЕТИО ЕПИСКОПА ЖИЧКОГ

dsc_0041Дана 1. новембра 2016. године Његово Преосвештенство Епископ жички г. Јустин је у посету примио градоначелника града Чачка господина Милуна Тодоровића. Сусрет је протекао у пријатном разговору, а потом су заједно посетили Храм Светог Саве и дискутовали о предстојећим унутрашњим радовима на улепшавању и осликавању овог монументалног здања.

Епископ Јустин је поводом посете  нагласио да је значајно што му је нови градоначелник града Чачка, слуга Божји Милун, пружио прилику и радост да га угости у седишту жичких епископа. Пожелео је да му Бог Господ, Дародавац свих добара, помогне да овај мандат који му је поверен употреби, заједно са сарадницима, на добробит свих житеља и свих грађана града Чачка. Такође, да дело које је започео искористи на лично утемељење и породични напредак. Молитве и заступничко покровитељство Светога Саве, Светога Симеона и свих угодника рода нашега, нека буду подршка да све чинимо у славу Божију, а на добробит оних који су нам поверени.

Владика Јустин додао је још и то да нам у догледној будућности предстоје значајни јубилеји за нашу Државу и Цркву, међу којима је и 800 година аутокефалности Српске Православне Цркве.

Градоначелник Чачка је захвалио Епископу жичком што је нашао довољно времена да уприличе први сусрет и размене мишљења. Изјавио је да ће и у будућности сарађивати по свим питањима за добробит свих грађана града Чачка и свих верника Српске Православне Цркве.

Из канцеларије Епископа жичког