Духовна радост у Манастиру Никољу

Дана 18. 09. 2018. године, када наша Света Црква прославља Светог пророка Захарију и праведну Јелисавету, Његово Преосвештенство Епископ жички господин Јустин служио је Свету Архијерејску Литургију у Манастиру Никољу. Владики су саслуживали: протосинђел Сава (Илић), протојереј Иван Пауновић и протођакон Александар Грујовић.

Преосвећени Владика је поучио народ истини да када човек тражи нешто и искрено вапи Господу, Он му даје ако не оно што је тражио, онда бар оплемењује срце и душу и ум његов. Тако ономе који моли и тражи цео живот, Господ дарује наду, љубав, трпљење и поверење у подвигу.

Најважније је да стекнемо поверење у Господа, да се уверимо у истинско његово постојање. Има много оних који су молили за пород свој или за нешто друго, али пошто то не беше остварено почели су да малаксавају у молитви и полако да губе наду у Господа. А када губе наду у Господа онда Господ није и даље у души, у срцу, у уму, у вољи њиховој. То значи да су ослабили своју везу са Богом. Макар не добили оно што тражимо, треба да имамо наду у Бога. Јер када Бога човек задобије, онда има све, поучио је сабрање Епископ.

Преосвећени је честитао имендан игуманији Јелисавети, пожелевши јoj да на много година буде са сестрама и да их води.

Након Свете Литургије игуманија са сестринством је уготовила трпезу љубави.

 Чтец Филип Нешковић