Припадници 98. ваздухопловне бригаде на Велики Четвртак у Манастиру Студеници

На Велики Четвртак, 05. априла 2018, група припадника 98. ваздухопловне бригаде са војног аеродрома Морава упутили су се на ходочашће пут манастира Студенице, царске лавре, велике српске светиње, основане 1186. године.

Припадници су одмах по доласку били угошћени пребогатим излагањем о манастиру и манастирским црквама од стране јерођакона Паладија, после чега су имали прилике да се упознају са благом ризнице манастира.

 

Светом Литургијом, која је почела у 10 часова, овог светог дана када је Господ Исус Христос установио Свету тајну Причешћа, началствовао је јеромонах Виталије, уз саслужење свештеника Владимира Благојевића, са јерођаконима Паладијем и Агапијем.

Надахнути благодаћу Свете Литургије, као и благодаћу овог светог места, војници и војни службеници су на трпези љубави са игуманом манастира архимандритом Тихоном разменили црквена и војничка искуства и начинили скице планова за даље међусобно посећивање и сарадњу.

Нека би Господ, кога се на данашњи дан сећамо како је опрао ноге својим ученицима, показавши им да служе једни другима несебичном и неусловљеном љубављу, дао да се што више испуњујемо благодаћу Светог Духа, посећујући наше светиње у литургијским сабрањима, развјијајући и учвршћујући наше међуљудске односе. Амин.

војни свештеник

потпоручник Владимир Благојевић