Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Посета Владике Максима манастиру Жичи

Царска Лавра – Света Жича је на Лазареву суботу имала велики благослов. У овој свештеној обитељи је богослужио Епископ Западне Америке и Лос Анђелеса Максим, који је ових дана у посети Србији.

Епископ Максим је началствовао литургијским сабрањем, а саслуживали су му архимандрит Дамјан (Цветковић), архимандрит Јаков (Лазовић), протојереј-ставрофор Лазар Васиљевић, протонамесник Радош Младеновић, јереј Мирослав Андрић и ђакон Стефан Милошевски.

У оквиру свештене Литургије прекађено је кољиво посвећено Светом Лазару Четверодневном, јер Владика Максим прославља овога светитеља као своју крсну славу.

Након Литургије Преосвећени се обратио манастирској обитељи и присутнима из реда верног народа изразивши дубоку благодарност Богу на прилици да служи у овој царској лаври. Захвалио се на доброти Епископу Јустину и игуманији Јелени који су му даривали благослов да може служити у задужбини Стефана Првовенчаног.  Владика Максим је заузврат мати игуманији донео благослове растућег православља у Америци,  поклонивши овој светој обитељи служебник на енглеском језику који је недавно изашао из штампе у издању Епархије западно-америчке.

Ђакон Стефан Милошевски

Contact Us