Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Васкршња изложба у Сирчи

У петак 30. 3. 2018. у холу ОШ ,,Јован Цвијић“ у Сирчи, одржана је традиционална изложба у славу и част Празника над празницима— Васкрсења Господа Христа. У њој су учествовали ученици из свих осам разреда, родитељи, бивши ученици, наставници и представници других школа. Изложбу је отворила директорка школе Милена Бугариновић.

На изложби су представљена и продавана васкршња јаја, која су на часовима ликовне културе и веронауке украшавали  ученици и наставници, као и разне врсте посних колача које су за ову прилику умесили родитељи.

Сваки разред имао је свој штанд и благајну, где су сви посетиоци могли да остављају добровољни прилог. Разреди су се међусобно такмичили који ће од њих продати највише изложених прозвода и сакупити највећу суму новца. Новац од продаје васкршњих јаја и колача биће искоришћен за одлазак ученика и наставника на екскурзију у манастире Студеницу и Жичу почетком јуна.

Родитељи и други посетиоци били су веома широке руке, тако да је победник до самога краја био неизвестан. На крају изложбе директорка се захвалила свим посетиоцима на дарежљивости и саопштила резултате продаје. Највише новца успели су да сакупе ученици 1. и 4. разреда. Након затварања изложбе, ученици и родитељи отишли су својим кућама, испуњени радошћу наступајућег Празника.

     Вероучитељ Филип Зеленовић

Contact Us