Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

У Гучи састанак генерације богослова из Манастира Крке

Дана 17/04. јула 2017. године Господње, на позив свог школског друга пароха гучког Радована Стевановића, генерација богослова се окупила како би евоцирали успомене на ђачке дане и живот у Богословији Света Три Јерарха при манастиру Крки.

Сутрадан, 18/05. јула, на дан Светог Атанасија Атонског, одсужена је Света Литургија, као и помен професорима и школским друговима. Том приликом је богослужењем началствовао протојереј-ставрофор Зоран Трипић, парох лознички, уз саслужење протојереја-ставрофора Милуна Ивановића, Архијерејског намесника драгачевског, протојереја-ставрофора Криста Алексића, пароха новопазовачког и протојереја Радована Стевановића, пароха гучког.

 

У току дана посећен је манастир Светог Николаја Мирликијског под Кабларом, где је сестринство манастира са љубављу дочекало генерацију свештеника заједно са породицама. Упознале су их са историјом и животом у манастиру Никоље. Леп и благословен дан је употпуњен посетом манастиру Вазнесење под Овчаром, где нас је дочекао и упознао са животом манастира кроз векове игуман Тимотеј, уз поучне речи о животу и љубави.

После заједничке трпезе у ресторану ,,Петровић“ у Чачку, растали смо се са жељом да окупљања генерације трају још доста година.

Позиву за окупљање генерације одазвали су се протојереј-ставрофор Зоран Трипић из Лознице, протојереј-ставрофор Чедо Ђуреиновић из Сарајева, протојереј-ставрофор Ђорђо Јокић из Михајловца код Неготина, протојереј-ставрофор Кристо Алексић из Старе Пазове, протојереј-ставрофор Мирко Јокић из Кожуха код Добоја, протојереј Миодраг Миодраговић из Новог Сада и отац Сава Јаковљевић из Бранковине код Ваљева.

Протојереј Радован Стевановић

                                                                                     парох гучки

Contact Us