Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Састанци вероучитеља са координатором за верску наставу

Краљево

Вероучитељи архијерејског намесништва жичког, састали су се у суботу 20. јуна, у парохијском дому храма Свете Тројице у Краљеву, са координатором за верску наставу Епархије жичке, јерејем Новицом Благојевићем.

Тема састанка је била преглед постигнутих резултата у текућој школској години, изношење планова за наредну школску годину и упознавање вероучитеља са одређеним новинама везаним за њихова права и обавезе, као и за још бољу сарадњу са школама у којим раде. Први део састанка је прошао у разматрању тачака које су биле на дневном реду, а потом је уследио отворен разговор вероучитеља са координаторм за верску наставу.

Вероучитељи су имали прилику и да се упознају са уредником сајта Епархије жичке, Урошем Памучаром, од кога су сазнали на који начин ће моћи убудуће да сарађују.

вероучитељ Никола Васиљевић

Ариље

У прелепом амбијенту задужбине краља Драгутина у Ариљу, у петак 19. јуна, састали су се вероучитељи три намесништва са координатором за верску наставу Епархије жичке, јерејем Новицом Благојевићем. Састанку су присуствовали вероучитељи пожешко-ариљског, моравичког и драгачевског намесништва.

Координатор је упознао вероучитеље са њиховим обавезама на крају ове и на почетку наредне школске године, као и о одређеним изменама везаним за постављење вероучитеља. Током састанка отворено се разговарало о свим питањима која се односе на проблематику верске наставе у школама. Вероучитељи су од Епархије добили захвалнице за најбоље ученике у протеклој школској години као и стручну литературу из области методике и дидактике.

У раду састанка учествовао је уредник епархијског сајта, Урош Памучар, који је вероучитељима предложио активнију сарадњу у циљу шире промоције верске наставе.

Захваљујући домаћину протојереју Драгану Стевићу, старешини ариљске цркве, свештенству и ученицама из дечјег црквеног хора, састанак је протекао у пријатној атмосфери и братском дијалогу. Сви заједно, захвални Богу за све и због свега, молимо се за благослов Божји да наш труд у раду са децом буде на корист и Цркве и отаџбине а у славу Божју.

вероучитељ Ненад Стефановић

Ужице

У петак, 19. јуна 2015. год. у сали парохијског дома ужичке црквене општине, одржан је састанак вероучитеља са координатором  за верску наставу Епархије жичке, свештеником Новицом Благојевић. Састанку су присуствовали вероучитељи са територије ужичког и рачанског (Бајина Башта) намесништва.

На почетку састанка координатор  је подсетио све  вероучитеље о њиховим обавезама и дужностима током целе школске године (вођењу свеске са евиденцијама о раду и припремама за часове, предаји годишњих и месечних планова рада органима школе, похађању акредитованих семинара, обавезном присуствовању седницама наставничког већа, редовном праћењу сајта епархије жичке и провери електронске поште). Вероучитељи су обавештени да најкасније до 30. јуна доставе координатору годишњи извештај о раду у протеклој школској години.

Уследио је затим разговор  на тему анализе стања веронауке у току ове школске године као и припреме за наредну при чему је, са уредником епархијског сајта, Урошем Памучаром, договорена плоднија сарадња у намери да се промовише верска настава. Координатор је упознат са свим дешавањима  на територији ужичког и рачанског намесништва.

Слободан Поледица, вероучитељ из Ужица

Contact Us