Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Прва храмовна слава на Копаонику

У дану када наша Црква прославља равноапостолне светитеље Кирила и Методија, храм на Копаонику обележава своју прву славу.

На најпознатијој српској планини годинама је недостајало место литургијског сабрања. Вољом Божијом и благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког Г. отпочела је изградња велелепног храма посвећеног Светој браћи Кирилу и Методију.

Светом Литургијом началствовао је архијерејски намесник студенички протонамесник Здравко Николић уз саслужење проте Радована Радосављевића и јереја Немање Тимотијевића.

Отац Здравко је у пригодној беседи подсетио на важност празника и на велику улогу Свете браће у просвећивању Словена. Такође, истакао је колико је труда уложено да би отпочела реализација овог пројекта.

Надлежни парох, јереј Бранко Росић је заблагодарио Богу на овом посебном дану и нагласио да је благослов на нама, генерацијама које су дочекале прву славу храма у којем ће се приносити молитве заједно са мештанима Јошаничке Бање и посетиоцима ове дивне планине.

Након Литургије уприличена је трпеза љубави коју су припремили јереј Бранко Росић и његова супруга Јелена. Након тога је власник угоститељског објекта „Бели меда“ на Копаонику, господин Владимир Пузовић, позвао све присутне да се дружење настави у његовом објекту.

Јелена Росић

 

Contact Us