Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Округли сто – Веронаука, 13 година после

unnamed

Са благословом Његовог Преосвештенства Епископа жичког г. Јустина, 4. новембра 2014. године, у сали парохијског дома Саборног храма у Чачку уприличен је округли сто под називом „Веронаука, 13 година после (поуке из прошлости, садашње стање, поглед у будућност)“.

Округли сто је организован иницијативом старешине храма, протојереја Ивана Пауновића. Округлом столу су присуствовали директори основних и средњих школа архијерејског намесништва трнавског. Учесници су били епархијски координатор, ђакон Новица Благојевић, намеснички координатор, јереј Слободан Јаковљевић, директор Гимназије у Чачку, професор Иван Ружичић и вероучитељЂорђе Матијевић.

Након обраћања јереја Слободана Јаковљевића, који је изнео стање о веронауци и вероучитељима у Чачку, присутним гостима се обратио ђакон Новица Благојевић који је пренео ставове Епархије који се тичу побољшања веронауке на територији светосавске богочуване Епархије жичке.

Дискусију су отворили директор Гимназије и верочитељ који су износили своја искуства о веронауци у просвети. Присутни директори су узели учешћа коментаришући досадашња достигнућа верске наставе у својим школама. Постигнут је консензус мишљења који се односи на побољшање статуса верске наставе у школама.

Црквена општина у Чачку учинила је смео корак у правцу побољшања верске наставе.са чиме су се сложили сви директори школа. Округли сто је протекао у пријатној атмосфери која је оплемењена дијалогом и међуразумевањем представника Епархије и директора школа.

С вером у Господа полажемо наде да ће сличне трибине, округли столови, утицати на бољитак верске наставе.

Contact Us