Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Одржана библио – драма „Патријарх Авраам“ на Православном богословском факултету у Београду

Благословом Епискпа Жичкога Господина Јустина, а у сарадњи са удружењем „Драгачевско сунце“ и студентског парламента у суботу 18. новембра изведена је представа Библио – драма „Патријарх Авраам“ на Православном Богословском Факултету у Београду, са почетком у 19 часова.

Представу су извели ученици ОШ „Академик Миленко Шушић“ из Гуче са својим вероучитељем Дарком Стевановић.

Сам текст написан је од професора Старога Завета др Ненада Божовића. Инспирисан текстом, као и старозаветном личношћу патријарха Авраама, вероучитељ Дарко Стевановић се несебично трудио са својим ученицима да реализује и прикаже публици споменуту представу. У овом  подухвату, помогле су му колегинице из школе Марија Михаиловић и Ангелина Икодиновић, а око сценографије Александар Ковачевић.

Ово је друга по реду изведена представа, најпре у Гучи, а синоћ и на Православном богословском факултету у Београду.

Председник студентског парламента са колегама су нас љубазно дочекали упутивши нам речи добродошлице. Нагласивши да се осећамо као у својој кући. Потом су нам показали капелу, која је главно место окупљања за молитву како студената и тако и професора. Ту смо могли да се дивимо прелепом иконопису,  који је несвакидашњи, и који сада краси то место. Чули смо кратки историјат факултета, па смо се потом упутили у гостопримницу, где смо се освежили. Деца, пуна знатижеља, запиткивала су студенте о свему што је на њих остављало утисак, тако да нам је време до представе брзо прошло.

На самом почетку, обратио се проф. др Ненад Божовић, који је у име декана проф. др Зорана Ранковића све поздравио и захвалио на доласку. Амфитеатар на факултету је био пун како одраслих тако и деце, која су дошла са својим вероучитељима из Београда. По завршетку представе уследио је огроман аплауз, па су се лица деце озарила, јер су осећала да су оправдала сва очекивања публике.

Ово је једна од дивних примера, како се  веронаука може реализовати и приближити деци.

јереј Немања Матејић, парох вички

Contact Us