Епархија жичка

Snow
Forest
Mountains
Mountains
Mountains

СРПСКА ПРАВОСЛАВНА ЕПАРХИЈА ЖИЧКА

Божић у Краљеву

“Христос се рађа – прослављајте Га! 

Христос са небеса – сусрећите Га! 

Христос на земљи – узвисите се! 

Певајте Господу  сва земљо; 

И да обоје заједно кажем: “Нека се узвеселе небеса, и радује земља“. 

 (Свети Григорије Богослов, Беседа 38)

У радости ишчекивања светлог и предсказаног празника Господњег који многи старозаветни праведници и праоци очекиваше а не видеше, удостојени велике благодати изабрања у новозаветној Цркви Христовој, дочекали смо празник Рођења Господа нашег Исуса Христа сабрани око Епископа жичког Г. Јустина.

 

 

Хладна ноћ у којој православни хришћани са радошћу ишчекују празник Рођења Христовог подсетила је на велики дан који се пре више од две хиљаде година догодио и који не престаје да бива извор свих наших нада и радости.  Придружујући се хору ангела и пастира који су песмопојањем поздравили Богомладенца Христа, свештеници са појцима и верним народом предвођени Епископом Јустином радосно су појали дивне песме божићног празника. У небоземном таинству учешће су узели многи причасници који су осетили призив да постану учесници јединства са Оним који се ради нас људи и ради нашег спасења у пећини родио и у јаслама лежао.

На божићни поздрав “Христос се роди“ којим им је Преосвећени честитао празник, сви присутни су са радошћу отпоздравили “Ваистину се роди“. Одлазећи својим домовима благосиљани миром Божијим, испуњени дивном Тајном Рођења Ванвременог у времену и поучени Божићном посланицом, сви смо заблагодарили ради нас од Дјеве Рођеног и у радости сусрета једних са другима наставили постлитургијску заједницу.

 

МИР БОЖИЈИ – ХРИСТОС СЕ РОДИ!

ВАИСТИНУ СЕ РОДИ ! 

Душан Дуњић, студент теологије

 

Contact Us